Uitgebreid zoeken

Kopen in vertrouwen !

Geplaatst op door Minna Jokinen

Hoe werken vastgoedmakelaars in Tenerife? En hoe kiest u uw agent?

In Tenerife is de situatie enigzins anders dan in België. Exclusiviteit is hier zo goed als onbestaande, als verkoper kunt u uw appartement te koop aanbieden via verschillende kantoren.

Doorgaans vragen de immokantoren een commissie van 5%, die u pas betaalt op de dag dat de verkoopsakte getekend wordt bij de notaris. Dus zolang zij uw pand niet verkocht hebben, werken zij gratis voor u. Sommigen franchise kantoren  vragen 6% commissie en vragen exclusiviteit !.
Wat wij u wel aanraden is om een verkoopsbord te hangen op uw pand, zo krijgt de makelaar alle telefoontjes en hebt u meer kans om uw pand snel verkocht te krijgen.

Een goede makelaar anno 2015 zal uw pand listen op zijn website, op alle sociale media kanalen (Facebook, LinkedIn, Twitter, …), op de betere verzamelsites voor immobiliën (Kyero, Thinkspain, Rightmove Overseas, …), zal de gegevens en de foto’s doorsturen naar andere, erkende makelaars waar hij mee samenwerkt, zal offline advertenties plaatsen in plaatselijke kranten en magazines, kortom, zal WERKEN voor de commissie, die hij misschien verdient, als hij uw pand verkoopt. Daarom is het aanbevolen om uw pand niet bij alle makelaars te listen, want het spreekt voor zich dat een makelaar niet veel moeite en geld zal investeren, als hij weet dat nog 20 andere makelaars uw eigendom in hun portfolio hebben en hij maar een kleine kans maakt om uw pand te verkopen.

Als koper is het ook niet altijd evident om door de bomen het bos te zien. Om de paar meter is er wel een immokantoor en ook via het internet zult u al snel zien dat er letterlijk duizenden appartementen te koop staan in Tenerife, soms aan totaal verschillende prijzen en bij meerdere makelaars.

De hamvraag is hier ‘Wie kan ik vertrouwen?’

Als potentiële koper raden wij u aan een makelaar te kiezen die:

1. Uw taal spreekt. Ook al spreekt u een aardig mondje Engels of Spaans, het communiceert nu eenmaal gemakkelijker in uw moedertaal.
2. Op het internet vertegenwoordigd is met een professionele website, een profiel op Facebook, kortom, een doorzichtige persoon waar u in een paar klikken van weet waar hij woont, wat zijn telefoonnummer is, hoe u hem kunt bereiken, etc…
3. Een kantoor heeft en geïnvesteerd heeft in benodigde licenties, een C.I.F nummer kan voorleggen (equivalent van de Belgische BTW nummer), kortom, iemand die legaal werkt en over de nodige vakkennis beschikt.
4. Een goede reputatie heeft. Tenerife is een klein eiland, en iedereen kent iedereen, een goede (of slechte) reputatie is makkelijk te checken als u hier en daar even uw oor te luisteren legt.

Wees voorzichtig met de zogenaamde free-lancers, die hun klanten ronselen op café, geen kantoor hebben, enkel een mobiel telefoonnummer hebben, etc…, het zou de eerste keer niet zijn dat we te horen krijgen dat er iemand een voorschot betaald heeft, of, in het slechtste geval een volmacht gegeven heeft aan dergelijke charlatan, en dat die dan met de noorderzon verdwenen is, mét de centjes van zijn goedgelovige klant. (Bron Belimmo)


0 reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten.